فاجعه انسانی در زندان گوهردشت در حال اتفاق است

 

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: بر اساس گزارش های دریافتی کمیته دفاع از زندانیان سیاسی از زندانیان زندان رجائی شهر کرج، وضعیت این زندان بسیار اسفناک است و علی حاج کاظم رئیس زندان و علی محمدی معاون او با هماهنگی دستگاه قضائی و امنیتی، نقش مهمی در تشدید فشارها علیه زندانیان سیاسی دارد. وضعیت اسف بار غیر بهداشتی بندها، جلوگیری از ورود داروهای مورد نیاز زندانیان، ضرب و شتم و شکنجه زندانیان، قطع آب، قرار دادن زندانیان سیاسی در کنار زندانیان بیمار و شرور، از جمله تلاش هایی است که مدیریت زندان برای سرکوب زندانیان سیاسی انجام می دهد.

 

زندان رجائی شهر کرج ( گوهر دشت) این روزها محلی برای نگهداری بسیاری از زندانیان سیاسی تبدیل شده است که نسبت به چند سال اخیر قابل توجه است. در این زندان، بسیاری از زندانیان با انواع بیماری ها و ناراحتی های روانی و جسمی دست و پنجه نرم می کنند. تعدادی نیز جان خود را از دست داده اند. در حال حاضر زندان رجائی شهر کرج به قتلگاه و تبعیدگاه معروف شده است. دو زندانی سیاسی محبوس در این زندان در تماسی با کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی گزارشی از وضعیت آن ارایه کرده اند که بیانگر وقوع فاجعه ای انسانی است.

بر اساس گزارش های دریافتی کمیته دفاع از زندانیان سیاسی از زندانیان زندان رجائی شهر کرج، وضعیت این زندان بسیار اسفناک است و علی حاج کاظم رئیس زندان و علی محمدی معاون او با هماهنگی دستگاه قضائی و امنیتی، نقش مهمی در تشدید فشارها علیه زندانیان سیاسی دارند. تشدید وضعیت غیر بهداشتی بندها، جلوگیری از ورود داروهای مورد نیاز زندانیان، ضرب و شتم و شکنجه زندانیان، قطع آب، قرار دادن زندانیان سیاسی در کنار زندانیان بیمار و شرور، از جمله تلاش هایی است که مدیریت زندان برای سرکوب زندانیان سیاسی انجام می دهد.

به دستور رئیس زندان، حسینیه ویژه ای در بند یک افتتاح شده و تعدادی زندانی از جمله احمد زیدآبادی به آن منتقل شده اند. این حسینیه که تنها حدود ۱۱۰ متر است فاقد هرگونه امکانات اولیه زندگی در زندان است و تنها مزیت آن دور بودن زندانیان آن از دیگر زندانیان زندان رجائی شهر است که اکثر آنها را زندانیان جرایم عمدی از قبیل شرارت و قتل تشکیل می دهند. در این حسینیه حدود ۷ نفر بر روی موکت زندگی می کنند.

در اکثر بندهای زندان رجائی شهر به علت تراکم بیش از حد زندانی، عده زیادی در سالن می خوابند که به کف خواب معروف شده اند. به عنوان نمونه در بند ۴ بیش از ۸۰۰ زندانی جا داده شده اند در حالیکه ظرفیت آن بین ۲۰۰ تا ۲۴۰ زندانی است. بند ۴ فاقد حمام است و فقط هشت دستشوئی دارد و زندانیان در صف های طولانی می نشینند تا پس از مدتها امکان استفاده از دستشوئی را بدست آورند. از سویی در این بند آب از ساعت ۷ و نیم صبح تا ۱۱ شب قطع می شود.

علی صارمی، محمد علی منصوری، صالح کهندانی، سعید ماسوری، هود یازرلو، میثاق یزدان نژاد، علی معزی، افشین بایمانی، کریم عزیز، مهدی فطرت و حسن طفاح از جمله زندانیان سیاسی بند ۴ به شمار می روند که در شرایط سختی به سر می برند.

یکی دیگر از روش های برخورد با زندانیان سیاسی، جلوگیری از دسترسی به دارو و درمان است که در کنار وضعیت غیر بهداشتی این زندان، شرایط بسیار دردناک و طاقت فرسایی برای زندانیان فراهم کرده است. منصور اسانلو، خالد هردانی، علی صارمی و منصور رادپور از جمله زندانیان سیاسی امنیتی به شمار می روند که ماموران زندان از ورود داروهای آنها به زندان جلوگیری بعمل می آورند.

بهروز جاوید تهرانی و تعدادی دیگر را در بند یک در کنار زندانیان خطرناک قرار داده اند تا آنها را تحت فشار بگذارند. بند یک را که از سه سالن تشکیل می شود به یکی از بدترین بندهای زندان می شناسند. سالن شماره ۲ بند یک را سلول های انفرادی تشکیل می دهند که به سگدونی معروف است و در آنجا زندانیان را تحت شکنجه قرار می دهند. بهروز جاوید تهرانی در این بند به شدت مورد شکنجه قرار گرفته است. در روزهای گذشته، گارد زندان به زندانیان بند یک حمله کرده و بسیاری را زیر ضرب و شتم گرفته اند. مدیریت زندان برای جلوگیری از درز خبر حمله به زندانیان، مانع انتقال مصدومین و زخمی شدگان به بهداری زندان شده است.

بند ۵ معروف به بند متادون، که در آن زندانیان معتاد به مواد مخدر و بیماران عفونی نگهداری می شوند، یکی از بندهای خطرناک زندان رجائی شهر است که هر زندانی تازه وارد به این بند خیلی سریع دچار بیماری می شود. منصور اسانلو رهبر سندیکای شرکت واحد که برای تحت فشار گذاشته شدن به این بند منتقل شده بود دچار بیماری تنفسی شده است. اگرچه او تحت فشارهای بین المللی به بند ۳ که به بند کارگری معروف است، منتقل شده است. این در حالی است که منصور اسانلو از بیماری های متعددی رنج می برد و انتقال او به بند ۵ موجب افزایش رقم بیماریهای او شده است.

وضعیت غیربهداشتی، حضور معتادان و بیماران عفونی و ایدزی و نیز شکنجه های اعمال شده در این زندان موجب شده است تا زندانیان سیاسی نسبت به جان خود در این زندان ابراز نگرانی کنند. آنها از جمله نگران سلامتی بهروز جاوید تهرانی هستند که گفته می شود مسئولان زندان می خواهند او را سربه نیست کنند.

برای جلوگیری از فاجعه انسانی در زندان رجائی شهر کرج ، اطلاع رسانی و اعتراضات ایرانیان و نیز دخالت نهادهای بین المللی لازم است و کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی در این زمینه کوشش می کند.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی